xA képre kattintva kilistázzuk a választékot! Pár kattintás és megtalálja az árakat és katalógust diagramokkal méretekkel.

Axiál vagy Centrifugál (Radiál)?

axiál ventilátor

Az axiális ventilátorok alkalmazása rövid csőszakaszokra ajánlott. Ha a szellőztetni kívánt helység a fal átfúrásával szellőztethető 40–80cm akkor az axiális ventilátor is megfelelő választás, akár visszacsapó- pillangószelepes megoldással is. Ha viszont a vezeték már 1–2 méteres akkor vagy nagyobb ventilátor 60–90Pa vagy automata zsalust válaszunk.

centirifugál radial ventilátor

Ezzel szemben a centrifugálisak a hosszabb csővezetékekre is megfelelőek. Manapság a társasházakban előfordul 3–4–5 emelet hosszú csővezeték a tetőgerincig. Ide axiális fali ventilátor beszerelni nem érdemes. A ventilátor nem képes ilyen hosszú csővezetékben megfelelően működni. Ide centrifugális ventilátor válaszunk.

Időzítő funkció

Az időzítő funkció lehetővé teszi, hogy távozás után a világítás lekapcsolásakor a ventilátor az Ön által beállítható ideig még tovább szellőztessen. Biztosítva így a friss tiszta levegőt. Nem kell külön oda figyelni rá, lekapcsoljuk a világítást a ventilátor pedig a beállított idő után automatikusan leáll.

Páratartalom érzékelős

A páratartalom érzékelős ventilátor mérni tudja a helység páratartalmát. Ha a beállított érték főlé emelkedik a páratartalom bekapcsol automatikusan, és addig üzemel még a beállított érték alá nem csökken a páratartalom. Fürdőszobában zuhanyzáskor megemelkedik a páratartalom amit a ventilátor automatikusan elkezd kijuttatni, és ha végzett leáll nem igényel beavatkozást.

Választék: Fürdőszobai páraelszívó ventilátor

Automata zsalu

Az automata zsalu megakadályozza a levegő bejutását mikor a ventilátor éppen áll. A ventilátor bekapcsolásakor rövid idő alatt automatikusan kinyílik az elzáró lamella. Kikapcsoláskor pedig becsukódnak. A pillangó- visszacsapó szeleppel és a gravitációs zsaluval szemben ez a megoldás kevésbé fogja vissza a ventilátor teljesítményét.

Gravitációs zsalu

gravitácíós zsalu

A gravitációs zsalu a levegő visszaáramlását akadályozza meg ha ventilátor áll. Kis ventilátoroknál nem a leggazdaságosabb megoldás, mert a zsalu lamelláit a légáramlat nyitja, és a gravitáció csukja vissza. Egyszerű olcsó megoldás, de sok energiát elvesz a ventilátor motortól, így kevesebb energia jut a levegő szállítására. Éppen ezért az automata zsalus modelleket ajánljuk amik gazdaságosabban üzemelnek. A kisebb energia felhasználás a kevesebb zajjal és több levegő mozgatásával társul.

Pillangó szelep

pillangószelep

A pillangó szelep levegő visszaáramlását akadályozza meg ha ventilátor áll. Kis ventilátoroknál nem a leggazdaságosabb megoldás, mert a szelep lamelláit a légáramlat nyitja, és egy rúgó csukja vissza. Egyszerű olcsó megoldás, de sok energiát elvesz a ventilátor motortól, így kevesebb energia jut a levegő szállítására. Éppen ezért az automata zsalus modelleket ajánljuk amik gazdaságosabban üzemelnek. A kisebb energia felhasználás a kevesebb zajjal és több levegő mozgatásával társul.

Kültérre szerelhető

kültérre szerelhető ventilátor

A kültérre szerelhető ventilátor a csendes megoldást kedvelőknek ajánljuk. Mivel a motor kültérben helyezkedik el, így annak a zajból lényegesen kevesebb jut a szellőztetett térbe. Időjárásálló dobozolásnak köszönhetően, egyenrangú megoldás a beltérben elhelyezett ventilátorokkal.

Friss levegő szükséglet személyenként:

Helységtípus m3h/h/fő
kisebb irodák 50
nagyterű irodák 30
színház 20
étkező 30
konferencia terem 30
mozi 20
bálterem 20
pihenőszoba 30
társalgó 30
olvasóterem 20
osztály terem 30
előadóterem 30
kiállító terem 20
múzeum 20
étterem 40
szállodaiszoba 30
tornacsarnok nézőkkel 20

ÁSZF | Szállítási listaárak | Klímaszerelés, klíma javítás Szeged

Kedvezményt szeretne?
Kérjen ajánlatot most! Email: info@szagelszivo.hu